*SAVE THE DATE*

Zaterdag 12 september is de opening van de expositie ‘En El Mundo’ van Kees Salentijn (Amsterdam) bij Okker Art Gallery. Kees exposeert voor het eerst ‘solo’ in de galerie na een mooie samenwerking van het eerste afgelopen jaar!

Kees Salentijn:
Eén van de vele kenmerken van de werken van Salentijn is het experimenteel en het diverse gebruik van verschillende materialen. Tekeningen met pen, penseel en/of potlood, maar ook maakt hij gebruik van acrylverf op doek, collages, gouaches of een combinatie van deze technieken.

Kees Salentijns werk wordt getekend door diversiteit. Volgens hemzelf is in de kunst het ene middel niet noodzakelijk beter dan het andere, zolang het maar juist ingezet wordt. De ene dag werkt Salentijn figuratief klassiek of expressief abstract. De andere dag weer kinderlijk naïef.

De inspiratie haalt Kees Salentijn voornamelijk uit Spanje. De onderwerpen zijn uiteenlopend van de cultuur, de overvolle Spaanse stranden, dansen, wandelende dames over mooie boulevards, landschappen, feesten. In snel tempo worden deze thema’s afgewisseld. Z’n werken kenmerken zo niet alleen een grote veelzijdigheid, maar onderstrepen ook telkens weer zijn vurige passie voor de meest uiteenlopende stijlen in de kunst.

Zorg dat je erbij bent en geniet van deze expositie onder het genot van een drankje tussen 16.00 uur en 19.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar! De expositie loopt tot en met 25 oktober.

× Contact us