Boven, Friso


FrisoBovenFriso Boven (Groningen, 1986)

Van jongs af aan probeer ik al de wereld om me heen vast te leggen. Omdat ik moeite had met het verwoorden van mijn gedachtes begon ik met tekenen en fotograferen.

Ik probeer het bijzondere te zien in alle daagse dingen omdat alles om mij heen mij op een bepaalde manier interesseert. De straat, de vele verschillende soorten mensen en de dynamiek van de stad trekken mij wel het meest om te fotograferen, maar altijd met een twist.

Belangrijk vind ik het om de kijker vanuit een ander perspectief tegen dingen aan te laten kijken. Lijnen, contrast, schaduwen en weerspiegelingen gebruik ik om het beeld meer diepgang te geven en verwarring te veroorzaken. Het liefst heb ik dat er twee keer naar de foto gekeken moet worden om te zien wat er nou echt is vastgelegd.

Na een periode in New York te hebben gewoond, begint straatfotografie een steeds belangrijkere rol in mijn werk te spelen. Alhoewel ik het schieten van absurdistische stillevens van willekeurige voorwerpen en het gebruik van fotomanipulatie achteraf altijd leuk blijf vinden.

“Nooit zal ik kunnen verwoorden wat er in mijn hoofd omgaat, wel kan ik het verbeelden.”

Friso Boven

Bekijk de volledige collectie op www.tomokkerart.nl