Boom van den, Ad

Ad van den Boom Ad van den Boom (Utrecht, 1959)

Van jongs af aan heb ik de behoefte om te schrijven, te schilderen en te beeldhouwen. Daarbij ben ik gefascineerd door de kracht van massacommunicatie, het beïnvloeden van percepties van mensen en hoe je door ideeën de wereld kunt veranderen.
Misschien is het wel een toevallige samenloop van gebeurtenissen die ervoor gezorgd hebben dat ik uiteindelijk alles wat ik deed kon vatten in een begrip. Eén overkoepelend thema voor mijn werk. Dat begrip heb ik Crealisme genoemd. Mijn hele leven kijk ik al creatief naar de realiteit. Naar de realiteit van mezelf, van mijn omgeving, zowel persoonlijk als professioneel. Dat kijken naar de realiteit zorgt voor een ander uitzicht.

Door uitzichten te creëren laat ik mensen op een andere manier naar hetzelfde kijken. Een uitzicht heeft niet altijd een vaste vorm. Soms is het een verhaal, soms een beeld, soms een schilderij of een businessconcept. Maar het kan net zo goed een reclamecampagne zijn die de ambitie tastbaar maakt. Ik creëer geen dingen voor mezelf, ik creëer dingen om die te delen met anderen. Daar ligt mijn hart.

Ik verbind ziel aan zakelijkheid. Miljoenen mensen kennen dingen die ik verzonnen heb. Maar ik heb ook dingen bedacht voor directies van bedrijven bijvoorbeeld waar de rest van de wereld geen weet van heeft. Er zijn zelfs dingen die ik bedacht heb voor slechts één persoon. De wereld is maakbaar, dus maak er het beste van.

Bekijk de volledige collectie op www.tomokkerart.nl